Site icon Vodnjanski đir

Upoznaj svoju zemlju – besplatna turistička vođenja u Vodnjanu

FOTOGALERIJA

Turističja zajednica grada Vodnjana i ove se godine uključila u projekt “Upoznaj svoju zemlju” u organizaciji Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, u povodu Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, u nedjelju točno u podne. Kako i u ostatku Hrvatske organizirano je besplatno vođenje Vodnjana uz stručne turističke vodiče.

Posjetitelji su mogli sudjelovati u vođenju na hrvatskom ili talijanskom jeziku uz vodiče Barbaru Škoravić i Eriku Foralni Cardin. Vođenja su započela točno u dvanaest sati. posjetitelji su u ugodnih sat i po vođenja mogli saznati o povijesti Vodnjana, tradiciji i običajima ovoga grada, zašto vodnjance nazivaju Bumbarima, saznati što se krije u najvećoj crkvi u Istri, kako su se gradili kažuni, gdje se krije najuža ulica, zašto je vodnjansko maslinovo ulje među najcjenjenijim maslinovim uljem na svijetu, gdje je zasjedala inkvizicija i još puno zanimljivosti kroz zanimljivu i interaktivnu šetnju gradom. Posebno za posjetitelje otvoren je muzej u palači Bettica i Eko muzej Istrian de Dignan.

Projektom, osim što se posjetitelje upoznaje sa lokalitetom i širi spoznaja o istome, ukazuje se na važnost njegovanja lokalnog identiteta i kulturne baštine ali i na važnost turističkih djelatnika, u ovome slučaju, turističkih vodiča.


AKO VAM SE SVIDIO NAŠ PORTAL –  Podržite nas donacijom za kavu  🙂
AKO VAM SE SVIDIO NAŠ PORTAL –  Podržite nas donacijom za kavu  🙂
Exit mobile version