Site icon Vodnjanski đir

PULA: Položeni vijenci u povodu Dana državnosti

foto: Grad Pula

U povodu predstojećeg državnog praznika Dana državnosti Republike Hrvatske u ponedjeljak, 29. svibnja 2023. godine položeni su vijenci na Gradskom groblju kod Centralnog križa i u Parku Franje Josipa I na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

U ime Grada Pule vijence je položila zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić. U ime Istarske županije vijenac je položio pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac, predstavnice i predstavnici HVIDRA-e, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i pulske udruge branitelja.

Tom je prigodom zamjenica gradonačelnika Ivona Mo

enić pozvala na Gradskom groblju na minutu šutnje te je odana počast svim koji su svoje živote dali za slobodnu Hrvatsku.

U Parku Franje Josipa i Zdenko Požgain je u ime Zajednice HVIDRA-e Istarske županije čestitao je Dan državnosti i pozvao na minutu šutnje za sve stradale, poginule i nestale hrvatske branitelje te nedavno preminulog predsjednika pulske HVIDRA-e Ivicu Lerotića.

Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.


AKO VAM SE SVIDIO NAŠ PORTAL –  Podržite nas donacijom za kavu  🙂
AKO VAM SE SVIDIO NAŠ PORTAL –  Podržite nas donacijom za kavu  🙂
Exit mobile version