Site icon Vodnjanski đir

Miroslav Žufić pobjednik II. Memorijalnog šahovskog turnira „Duško Srdić – Dule“ u Peroju

FOTO GALERIJA

Proteklu su nedjelju u znak sjećanja na svog dugogodišnjeg člana, susjeda i prijatelja „Društvo perojskih Crnogoraca 1657“ i Šahovski klub „Vodnjan“ organizirali II. Memorijalni šahovski turnir „Duško Srdić – Dule“.

Turnir se održao u Omladinskom domu u Peroju, a okupio je dosta jak sastav od 1 GM, 1 IM, 2 FM, 12 MK te veliki broj igrača i igračica raznih šahovskih kategorija iz dvije federacije (CRO i SLO). Turnir je otvorio gospodin Nikola Škoko, Tajnik „Društva perojskih Crnogoraca 1657“, a svim nazočnima obratio se i MK Zlatko Margitić iz Zagreba, koji se u desetominutnom izlaganju osvrnuo na životni put pokojnog Duška Srdića, od njegovog dolaska iz Bosne u Zagreb pa do preseljenja u Peroj.

U sportskom dijelu memorijala odigran je pojedinačni šahovski turnir po švicarskom sustavu u 11 kola s tempom igre od 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Nakon 11 odigranih najviše uspjeha imao je IM Miroslav Žufić (Šk Pula), koji je skupio 9 bodova i zasluženo osvojio 1. mjesto. Ovim rezultatom ponovio je prošlogodišnji uspjeh.

Na diobi 2. mjesta našli su se FM Dragan Glavaš (Šk Pula) i GM Nenad Ferčec (Šk Pula) s po 8½ bodova pa su dodatni kriteriji kreirali ukupni poredak. Tako je Glavašu pripalo 2., a Ferčecu 3. mjesto. Osim što je turnir završio na 2. mjestu bez poraza FM Glavaš je zaradio i +45 novih rejting bodova. Četvrti je MK Nikola Vuković (Šk Pula) sa 8 bodova, a peti Liam Brečevič (SLO) sa 7½ bodova. Dalje slijede: Jakub Mrkaljević (Šk Vladimir Gortan, Poreč) i MK Roberto Jurman (Šk Batana, Rovinj) 7, Evald Ule (SLO), MK Ivica Grbac (Šk Vladimir Gortan, Poreč), Ivo Podrzaj (SLO) i Ivo Pahljina (Šk Pula) 6½, Pjerino Jurman (Šk Batana, Rovinj), MK Zdravko Margitić (Šk Ericsson – Nikola Tesla, Zagreb), Mile Ostojić (Šk Pula), MK Kristian Valković (Šk Pula), FM Boris Grbac (Šk Vladimir Gortan, Poreč) 7, MK Igor Fattorich (Šk Batana, Rovinj) i MK Zdravko Crnković (Šk Batana, Rovinj) 6 bodova itd. Najuspješnije u ukupnom poretku organizator je nagradio peharima i novčanim nagradama.

Najuspješnijeg juniora, Liama Brečeviča (SLO) organizator je nagradio medaljom i novčanom nagradom.

Medaljama i novčanim nagradama nagrađena su i 3 najuspješnija veterana starija od 65 godina: 1. Evald Ule (SLO), 2. Ivo Podrzaj (SLO) i 3. MK Zdravko Margitić (Šk Ericsson – Nikola Tesla, Zagreb). Najstariji sudionik turnira, Jovan Desnica (rođen 1934.) nagrađen je medaljom i predmetnom nagradom. Najuspješniji kadeti do 12 godina: 1.Andrej Stojković (Šk Pula) i 2. Benjamin Ćordić (Šk Vladimir Gortan, Poreč) te najuspješniji kadeti do 16 godina: 1. David Mandalinić (Šk Pula), 2. Lovro Mucić (Šk Pula) i 3. Ermin Mešić ((Šk Vladimir Gortan, Poreč) nagrađeni su medaljama i slatkim poklonima.

Nagrade najuspješnijima uručio je gospodin Miodrag Petrović, Predsjednik „Društva perojskih Crnogoraca 1657“ i na kraju se svima zahvalio na sudjelovanju i dolasku u Peroj.

Turnir je protekao u ugodnoj sportskoj atmosferi, bez potrebe za ijednom sudačkom intervencijom.

Organizator je osigurao piće i grickalice za sve sudionike tijekom turnira te ručak po završetku istog. Tehničku potporu memorijalnom turniru dali su Šahovski savez Istarske županije i ŠahIstra.

Sudački dio posla odradili su IA Igor Milovac i NA Zvonimir Trošić.


AKO VAM SE SVIDIO NAŠ PORTAL –  Podržite nas donacijom za kavu  🙂
AKO VAM SE SVIDIO NAŠ PORTAL –  Podržite nas donacijom za kavu  🙂
Exit mobile version