Site icon Vodnjanski đir

KONCERT PRIJATELJSTVA

Koncert prijateljstva

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU

Sinoć je na Narodnom trgu u Vodnjanu održan “Koncert prijateljatva”. Svojevrsna međunarodna manifestacija okupljanja zborova u organizaciji Zajednice Talijana Vodnjan. Cilj ove manifestacije je okupljanje i druženje zborova iz različitih europskih zemalja i promocija prijateljstva među narodima.

Na ljetnoj pozornici prvi je nastupio zbor “DOINA NISTRULUI” koji je došao iz mjesta Rezina u Moldaviji. Zbor jr osnovan 1988. godine i od tada nastupa na brojnim međunarodnim festivalima postižući sjajne rezultate. Zbor trenutno broji 35 članova, a vodi ga Maestro ION SCUTELNIC.

Kao drugi na pozornicu se popeo zbor “CONCORDIA” iz slovačkog grada Komarno, koji već 30 godina nastupa na međunarodnoj sceni nudeći raznovrsan repertoar skladbi. Zborom dirigira Maestro ŠTUBENDEK IŠTVAN.

Nakon zbora “Concordia” nastupio je zbor “PRIMO” iz grada Bidgotz u Poljskoj. Zbor je 1996. osnovala i vodi Maestra MONIKA WILKIEVICZ, te nastupa po brojnim međunarodnim festivalima sa zavidnim rezultatima.

Naravno, koncert je zatvorio domaćin, Mješoviti zbor Zajednice Talijana Vodnjan- Dignano.  Zborska tradicija Zajednice Talijana iz Vodnjana seže u daleku povijest istarskog poluotoka mješajuči različite kulture i glazbene izričaje, što čini njegovo bogatstvo. Zbor vodi neumorna ORIETTA ŠVERKO.

Nakon “službenog” djela koncerta, razmijenjeni su pokloni između domačina i ostalih učesnika, snimljena zajednička fotografija, a druženje se nastavilo izvan pozornice.


AKO VAM SE SVIDIO NAŠ PORTAL –  Podržite nas donacijom za kavu  🙂
AKO VAM SE SVIDIO NAŠ PORTAL –  Podržite nas donacijom za kavu  🙂
Exit mobile version