Site icon Vodnjanski đir

Kadeti Šahovskog kluba Pula prvaci Hrvatske

U organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza u Bjelovaru je od 26. do 30. prosinca održano Finale ekipnog prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje za 2018. godinu.

U kategoriji kadeta iz regije zapad (Istarska, Primorsko – goranska i Ličko – senjska županija) nastupila je samo ekipa šahovskog kluba Pula.

Nakon nekoliko sušnih godina (zadnja osvojena medalja bronca Dine Lovrića 2014.) i nesretno izgubljenih medalja u završnicama kadetskih prvenstava, kadeti Pule su to ovaj put odlično odradili do kraja te svom klubu poklonili najljepšu moguću novogodišnju čestitku.

Prvo su u proljetnom dijelu u 1. kadetskoj ligi zapad ostvarili stopostotni učinak i time izborili nastup na Finalu kadetskih liga. U Bjelovaru je u dosta jakoj konkurenciji nastupilo još 6 ekipa uz Puljane, koji su odmjerili snage kroz 7 kola. Nakon 4 dana velikih borbi prvi kroz cilj prošli su mladi Puljani s pola boda više od ekipe Šk Casper iz Zadra, dok je treća ekipa Šk Mornar iz Splita.

Uspjeh su ostvarili u sastavu: Dino Lovrić, Frano Rajković, Ivo Pahljina i Niko Peruško te pod stručnim vodstvom trenera Veselina Ilića. Ovaj rezultat plod je velikog rada na šahu i ljubavi koju ovi mladi kadeti gaje prema šahu od najmlađih dana. Česti nastupi na svim vrstama šahovskih turnira u županiji i šire rezultirali su velikim uspjehom jedne nadarene generacije, kojoj je ovo bio posljednji zajednički nastup u kadetskoj ekipi. Inače, Frano Rajković od Nove godine prelazi iz kategorije kadeta u kategoriju juniora pa će ponovno imati priliku zaigrati skupa u juniorskoj ekipi.

Naše čestitke za ovaj iznimno vrijedan uspjeh !

 

Igor Milovac


AKO VAM SE SVIDIO NAŠ PORTAL –  Podržite nas donacijom za kavu  🙂
AKO VAM SE SVIDIO NAŠ PORTAL –  Podržite nas donacijom za kavu  🙂
Exit mobile version